Könnyű ebéd: Kecskesajtos – mézes csirkesaláta

A héten végre megérkezik a nyár. Ilyenkor nem igazán van kedved órákat a tűzhelynél állni, és inkább vágysz valami könnyű fogásra, igaz?

Ezt a salátát pillanatok alatt összedobhatod és még az alakod is hálás lesz érte.

Könnyű, gyors és finom.

Hozzávalók 1 adagra:

5 dkg fejes saláta

5 dkg rukkola

1 marék kukorica

1 közepes nagyságú paradicsom

6 dkg csirkemell

3 dkg kecskesajt

1 kiskanál méz

olívaolaj

bors

1 teljes kiőrlésű magvas bagett

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázom, sózom, borsozom és kevés olívaolajon megpirítom. Miután megpirult hozzáadom a mézet és aranybarnára sütöm. A salátákat megmosom, majd egy tálba helyezem. Hozzáadom a paradicsom szeleteket, kukoricát, a felkockázott kecskesajtot és a csirkemellet. A végén ízlés szerint borsozom, majd meglocsolom kevés olívaolajjal.  A bagettet felkarikázom és talalás előtt a sütőben  ropogósra pirítom.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »