Nyári kánikulában ez az ebéd nálunk nagyon bevált: legnagyobb előnye, hogy pikk-pakk kész, hátránya, hogy gyorsan fogy. Ha pedig a gyerekek is segítenek, munka után még jobban ízlik a falat.
Hozzávalók 2 személyre (a mennyiségek természetesen éhségtől, és ízléstől függően változtathatók):
4 db puha tortilla
2 szem paradicsom
1 kígyóuborka
1 fej lilahagyma
Kb. 1 dl étolaj a sütéshez + a páchoz
20 dkg csirkemellfilé
½ tasak fűszerkeverék (Görög sültek, Gyros)
A mártáshoz:
1 doboz natúr joghurt
currypor, só
Elkészítés:
Kevés olajhoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket, majd összekeverjük az apró kockára vágott csirkemellfilével. A húst 10 percre a pácban hagyjuk.
Felkockázzuk az uborkát, paradicsomot, lilahagymát; külön tálkákba tesszük őket, majd mehetnek is rögtön az asztalra. A tortillákat szintén tálaljuk.
A joghurtot sóval és curryvel ízlés szerint elkeverjük, majd a zöldségek mellé tesszük.
A húst forró serpenyőben pillanatok alatt kisütjük, és mehet a többiekhez.
Egy-egy tortillát megkenünk currys mártással, pakolunk rá a zöldségekből, sült húsból – mindenki magának, ízlés szerint. Összetekerjük (először alulról hajtjuk félig fel, majd mindkét oldaláról befelé), és jóízűen elfogyasztjuk.
Barátaink, vendégeink is nagyra értékelik. Jó étvágyat!