BetonLiget

5+1 szuper budapesti reggelizőhely

Bár luxusnak tűnhet, néha olyan jó nem otthon reggelizni! Például ha fontos dolgokat kell megbeszélni munkatárssal, barátnővel – vagy sürgősen enni kell egy hatalmas csokis croissant-t… Reggelizőhelyeket teszteltünk Budapest belső kerületeiben. Videóval!

kavezo_fruccola

1. Fruccola gyorsétterem – V. Arany János utca 32.

Hogyan lehet izgalmas a sajtos szendvics? A modern hangulatú gyorsétteremben ezt is megtudtuk. Frissen préselt vegyes gyümölcslevet kértünk mellé, amivel egyszerűen nem lehet rossz. Rendelhettünk volna forró italokat, többféle szendvicset, croissant-t, tojáséleteket… Sőt, ha elvittük volna gusztusos, hajtogatott újrahasznosítható papírból készült dobozkákba csomagolták volna az életeket. Egy dolog nem tetszett: bizalmas beszélgetésekre nem alkalmas a hely, hacsak nem akarjuk mondanivalónkat a szomszéd asztaltársasággal is megosztani. A sorban állást nem kerülhetjük el, bár az is igaz, hogy a kiszolgálás kifejezetten gyors, így a türelmünk sem fogyott el, az ízek pedig feledtették velünk ezt a kellemetlenséget.

kavezo_atable

2. a’table! étterem és pékség – II. Retek utca 6.

A patinás berendezésű a’table! pékségből nincs kedvünk elrohanni – hosszasan időzünk a francia péksütemények és habos kávék bűvöletében. Bár az asztalokon épp csak elférnek a tányérok és a poharak – mi már alig –, mégsem zavar, annyira elmerülünk a lazacos-spenótos quiche élvezetében, amelyhez saláta is jár. A pékségben a választékot az évszakokhoz igazítják, az ételekhez mindenkor friss zöldségeket, gyümölcsöket használnak. A mandulás és pisztáciás croissant-ból muszáj haza is vinni. Az erdei gyümölcsös bostock brioche kihagyhatatlan, nem beszélve a csokis és kávés eclairről és a citromos kosárkákról. Csak azért nem jövünk holnap, hogy a nadrágunkba még beleférjünk.

kavezo_cserpes2

3. Cserpes Tejivó – VIII. Corvin köz

A régi idők hangulatát idéző Tejivóban salátát és tejberizst rendelünk. Kissé meghökkenünk, amikor előre elkészített műanyag tálkákban kapjuk az ételeket műanyag evőeszközökkel együtt. Megkönnyebbülünk, hogy legalább a kapucsínót porceláncsészékben szolgálják fel. A salátára a kívánságunk szerinti öntetből olyan bőven kapunk, hogy a fogyókúrát ezennel ma is felfüggesztjük. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért a saláta egészen jó. A tejberizs hideg, de a málnalekvár a tetején mindezt feledteti, és még a műanyag dobozt is majdnem megbocsátjuk. A Tejivóban többféle frissen préselt gyümölcsturmix közül is választhattunk volna, kérhetnénk karamellás tejet, habos kakaót, ehetünk hideg és meleg szendvicset a frissen sült kakaós csiga, rongyos kifli vagy pogácsa mellé.

kavezo_szendzso1

4. SzendZsó Reggeliző Kávézó – II. Frankel Leó út 11.

„Kipróbálni és megszeretni hely” a SzendZsó. Ahogy belépünk az ajtón, olyan érzésünk támad, mintha nem is Budapest belvárosában lennénk, hanem valahol vidéken. A személyzet annyira kedves és figyelmes, hogy szinte el sem hisszük, ilyen még létezik. Habos kávét rendelünk mediterrán omlettel – szárított paradicsommal, mozarellával és pesztóval –, hozzá frissen sült valódi házikenyeret kapunk. Az egész napi kalóriamennyiséget ismét betermeltük a reggelivel, ezért a csokis zabsütit inkább csomagoltatjuk. Jó vendégek lehettünk, mert a tulajdonos indulás előtt még invitál bennünket, nézzünk be szombaton délelőtt is, a barátja élőzenével szórakoztatja majd a vendégeket.

kavezo_fuszeres2

5. Sarki Fűszeres – XIII. Pozsonyi út 53.

A Sarki Fűszeres szerint „az vagy, amit megeszel”. Nem csupán egy jól hangzó mondat ez, mert amit ők kínálnak, attól első pillantásra jobban érezzük magunkat. Nincsenek előre elkészített ételek, kívánságunk szerint bármit összeállítanak nekünk a kiváló minőségű alapanyagokból. A zöldségek frissek, a sajt elolvad a szánkban, a kifli a legfinomabb, amit valaha kóstoltunk. Az utcai hangulatos napernyők alatt olyan jól érezzük magunkat, hogy kérünk még egy sajtos szendvicset – meg kettőt elvitelre is.

kavezo_dominik

+1. Sir Dominik kávézó – Budapest, Nádor utca 5.

A Sir Dominik valójában nem is reggeliző hely, hanem kávézó, mégis a listán a helye, hiszen a legcsábítóbb kávéillatot itt érezhetjük a belvárosban. Hangulatos berendezése, csendes kis asztalai maradásra bírnak bennünket. A választásunk szerinti Costa Rica kávéból főzött kapucsínó egészen különleges élményt nyújt a kemény tejhabbal, lassan kortyolgatjuk, hogy minél tovább érezzük a zamatát. A világ legkedveltebb kávéfajtáit három féle pörkölésben – francia, bécsi és olasz – kínálják, csak utólag tudjuk meg, hogy a miénk francia volt, ami a közepes pörkölést jelenti. Fél kilót hazaviszek, bár nem tudom, hogy a szarvasi kávéfőzővel mire jutok…

Nézd meg videónkat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!