Egészséges és finom szilvás pite

Szilvás piténk amellett, hogy olyan egyszerű elkészíteni, mint egy muffint, könnyű, mint a piskóta, egészséges és még nagyon finom is. Próbáld ki a receptet te is!

Szilvás pite

Hozzávalók kb. 16 kockához

10 dkg tönkölyliszt

10 dkg nyírfacukor

10 dkg kókuszzsír

3 tojás

15 dkg szilva

néhány csepp vanília aroma

csipetnyi só

fahéj

Elkészítése

A nyírfacukrot daráld porcukorrá (vagy kapható már eleve porban is), és fakanállal vagy robotgéppel keverd habosra a puha kókuszzsírral. Válaszd ketté a tojásokat, a sárgákat egyesével add hozzá és alaposan keverd el azt is a cukros kókuszzsírral. Cseppentsd bele a vanília aromát, szórd meg csipetnyi sóval, ismét jól keverd össze. A lisztet és a felvert tojásfehérjét felváltva, apránként add hozzá a masszához. Óvatosan keverd, nehogy összetörjön a hab.

Kivajazott, lisztezett tepsibe öntsd a tésztát. A szilvát magozd és vágd félbe, majd rakd meg vele a süteményt. Told a tepsit 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 40-45 percig, amíg szépen megpirul a teteje.

Kivéve a sütőből még forrón szórd meg fahéjjal elkevert nyírfacukorral. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom sütemény.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »