BetonLiget

Isteni csirke gyros tortillában

Nyári kánikulában ez az ebéd nálunk nagyon bevált: legnagyobb előnye, hogy pikk-pakk kész, hátránya, hogy gyorsan fogy. Ha pedig a gyerekek is segítenek, munka után még jobban ízlik a falat.

Hozzávalók 2 személyre (a mennyiségek természetesen éhségtől, és ízléstől függően változtathatók):

4 db puha tortilla

2 szem paradicsom

1 kígyóuborka

1 fej lilahagyma

Kb. 1 dl étolaj a sütéshez + a páchoz

20 dkg csirkemellfilé

½ tasak fűszerkeverék (Görög sültek, Gyros)

A mártáshoz:

1 doboz natúr joghurt

currypor, só

Elkészítés:

Kevés olajhoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket, majd összekeverjük az apró kockára vágott csirkemellfilével. A húst 10 percre a pácban hagyjuk.

Felkockázzuk az uborkát, paradicsomot, lilahagymát; külön tálkákba tesszük őket, majd mehetnek is rögtön az asztalra. A tortillákat szintén tálaljuk.

A joghurtot sóval és curryvel ízlés szerint elkeverjük, majd a zöldségek mellé tesszük.

A húst forró serpenyőben pillanatok alatt kisütjük, és mehet a többiekhez.

20140613_194428

Egy-egy tortillát megkenünk currys mártással, pakolunk rá a zöldségekből, sült húsból – mindenki magának, ízlés szerint. Összetekerjük (először alulról hajtjuk félig fel, majd mindkét oldaláról befelé), és jóízűen elfogyasztjuk.

20140613_194625      20140613_194838

Barátaink, vendégeink is nagyra értékelik. Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!